Techniek en fysieke duels

Techniek is de basis van het hedendaagse voetbal. Elke speler zou de basis ingrediënten van het voetbal moeten beheersen. Als je basistechniek goed is dan wort voetballen alleen maar plezieriger en makkelijker. Een worden met de bal dat is het uiteindelijke doel.

Voetbalacademie Op Maat leert de voetballer de volgende basistechnieken: passen/trappen, balvaardigheid, schijn/ passeerbewegingen, coördinatie en voetenwerk, balcontrole, koppen, scoren, aanname en nog veel meer.

Tijdens een voetbalwedstrijd krijgt de voetballer veel te maken met fysieke duels, als speler moet je ervoor zorgen dat je deze duels wint. Om met alle weerstanden binnen het voetbal om te kunnen gaan moet je als speler fysiek in orde zijn. Het trainen op snelheid, voetenwerk, handelingssnelheid en algehele fysieke conditie is van groot belang. Voetbalacademie in samenwerking met Gym zorgt ervoor dat de spelers hiermee om kunnen gaan en de fysieke duels kunnen vermijden of winnen.

Eén van de belangrijke elementen om te slagen in het voetbal (in het leven in zijn algemeenheid) is mentaliteit. Dit zal altijd een onderdeel van onze trainingen zijn. Ook kunnen wij hier extra aandacht aan besteden binnen een maatwerk pakket (begeleiden van spelers). Hier is het belangrijk hoe spelers omgaan met successen en tegenslagen? Als het bij een oefening niet lukt? Gaat hij/zij door en probeert de oefening toch aan te leren of stopt hij/zij? Hoeveel heeft de speler over om zijn/haar doel te bereiken? Tijdens de trainingen zal Voetbalacademie Op Maat de spelers motiveren, stimuleren en helpen om mentaal sterk te staan.